latinica  ћирилица
16/12/2019 |  15:52 ⇒ 17:46 | Аутор: РТРС

Рибник: Одржан "Никољдански фестивал дјечијег осмијеха"

У Рибнику је одржан традиционални "Никољдански фестивал дјечијег осмијеха". За око 500 малишана узраста до 11 година из ове општине организован је пригодан забавни програм и подијељени пакетићи.

Дјечија граја одјекивала је Спортском двораном у Превији. Уз рецитације и плес, малишане је забављао популарни Фазонко, а у програму су учествовали и ученици основних школа.

- Идемо на ритмичку секцију, и представили смо се каубојским плесом - рекао је Крстан Ђурагић, ученик петог разреда Основне школе "Десанка Максимовић" из Рибника.

Посебан дио програма била је додјела никољданских пакетића свим малишанима.

Организатор шестог Никољданског фестивала је Културно-спортски центар Рибник.

- Никољдански фестивал је једна од многобројних манифестација које организује Културно-спортски центар Рибник. Могу рећи да је ово једна од манифестација на коју смо најпоноснији. Данас је овдје било око 500 дјеце - изјавила је директорка Јавне установе Културно-спортски центар Рибник Свјетлана Елез.

Фестивал је подржала и општина Рибник која је обезбиједила новац за куповину пакетића.

- Он има значај да се окупљамо, да се види да нас има овдје и да чинимо све што је у нашој моћи као озбиљна и одговорна власт да ова дјеца остану овдје да живе, и да нас сваке године буде све више, а да не размишљамо само о одласку са ових простора - изјавио је начелник општине Рибник Небојша Караћ.

Циљ је задржати младе, а један од начина су и олакшице у школовању. Ова општина донијела је одлуку о стипендирању свих студената, али и талентованих ученика, ученика из вишечланих породица, а стипендију добијају и ђаци без оба родитеља. Обезбијеђен је бесплатан превоз за све ученике средњих школа, а општина финансира и дио превоза ученика основних школа који су до сада плаћали родитељи.