latinica  ћирилица
16/12/2019 |  17:25 ⇒ 17:34 | Аутор: СРНА

Тривић - Кићовић: Јачати сарадњу размјеном стручних искустава у образовању

Изузетно је важно јачање сарадње Републике Српске и Србије размјеном стручних искустава у образовању, али и повезивањем наставника и ученика, констатовали су данас у Бањалуци министарка просвјете и културе Српске Наталија Тривић и државни секретар Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије Душан Кићовић.
Наталија Тривић и Душан Кићовић - Фото: РТРС
Наталија Тривић и Душан КићовићФото: РТРС

На састанку је истакнуто да данашње потписивање Повеље о сарадњи и братимљењу Основне школе /ОШ/ "Бранко Радичевић" из Бањалуке и ОШ "Никола Тесла" из Винче, општина Гроцка, представља важан корак у јачању братског односа, саопштено је из Министарства просвјете и културе Српске.

Тривићева је навела да је при крају усаглашавање програмских садржаја за националне предмете с циљем очувања језика, писма и националног идентитета.

Кићовић је оцијенио да ће искуства Србије у реформским процесима у области образовања бити од велике помоћи Српској у предстојећим активностима на унапређењу образовног система.

Разговарано је и о сарадњи у области уџбеничке политике, обуке наставника и подршке талентованим ученицима.

У складу са Меморандумом о разумијевању између Министарства просвјете и културе Републике Српске и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије, ова два министарства остварују изузетну сарадњу у области образовања.