latinica  ћирилица
16/12/2019 |  18:34 ⇒ 18:39 | Аутор: Независне

Све више туриста долази у Бањалуку

Смјештајни капацитети као и број туриста у Бањалуци стално расту, а град на Врбасу има туристичку понуду којом може да се поноси.
Бањалука (Фото: Александар Чавић) -
Бањалука (Фото: Александар Чавић)

Речено је ово данас новинарима на свечаном пријему Туристичке организације града (ТОБЛ) на којем су представили резултате за ову годину.

Ирена Радојевић, директорица Туристичке организације града, рекла је да се највише поносе повећањем наплате боравишне таксе, те да су скоро успјели испунити годишњи план који је 28.000 КМ.

- У 2020. години нас очекује пуно добрих пројеката, међу којима је и представљање културно-историјских момената града кроз глумачке перформансе - рекла је Радојевићева.

Истакла је да у односу на прошлу годину град ове године биљежи скоро дупли пораст смјештајних капацитета.

- Сада имамо око 3.500 кревета у граду, а очекујемо да ће отварањем нових хотела овај број порасти - казала је Радојевићева.

Срђан Амиџић, замјеник градоначелника Бањалуке, рекао је да град има много тога да понуди и чиме се треба поносити.

- Град сваке године даје око 800.000 КМ аеродрому у Маховљанима да би аеродром могао неометано да ради и да нам долазе туристи - рекао је Амиџић.

Додао је да град сваког госта посматра као амбасадора који ће када напусти град понијети добре импресије.

Невен Станић, начелник Одјељења за културу, туризам и социјалну политику, казао је да град биљежи константан раст броја долазака, ноћења као и капацитета.

- Такође важно је напоменути, да би туризам могао да се развија и расте, потребно је да се редовно наплаћује боравишна такса, која је од прошле године повећана са двије на 2,5 КМ - закључио је Станић.