latinica  ћирилица
17/12/2019 |  10:42 ⇒ 10:52 | Аутор: СРНА

Требиње: Oдржано предавање "Петарде нису играчке"

Представници Полицијске станице Требиње одржали су данас у Основној школи "Јован Јовановић Змај" едукативно предавање о теми "Петарде нису играчке" на коме су ученике упознали о опасностима од употребе пиротехничких средстава и законским одредбама у вези са недозвољеном употребом ових средстава.
Требиње - Полицијска управа - предавање "Петарде нису играчке" - Фото: СРНА
Требиње - Полицијска управа - предавање "Петарде нису играчке"Фото: СРНА

Предавање су одржали криминалистички инспектор Дејан Братић и помоћник командира Полицијске станице Требиње Александар Вуковић.

Братић је рекао новинарима да су ученици упознати о повредама које могу да настану приликом употребе пиротехничких средстава као што су ампутација прстију шаке, повреде очију, опекотине лица, наводећи да у 30 одсто случајева долази до оштећења слуха.

- Полицијска управа Требиње апелује да грађани купују пиротехничка средства у овлаштеним продавницама и да притом уз дјецу буду одрасле особе - рекао је Братић.

Он је навео да Полицијска управа Требиње реализује акцију "Петарде нису играчке" због повећане употребе пиротехничких средстава у периоду новогодишњих и божићних празника.

Братић је рекао да ће у оквиру ове акције припадници Полицијске управе Требиње у свим општинама источне Херцеговине одржати едукативна предавања о овој теми.