latinica  ћирилица
20/12/2019 |  14:27 ⇒ 19:39 | Аутор: РТРС

Програм реформи у складу са Резолуцијом НСРС (ВИДЕО)

У Бањалуци је данас одржана проширена сједница Извршног комитета Савеза независних социјалдемократа.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да је Извршни комитет подржао Програм реформи, јер је он у складу са Резолуцијом НСРС о војној неутралности.

- Оцијењено је да тај документ не предвиђа интеграционе процесе и не прејудицира чланство БиХ у НАТО-у - истакао је Додик.

Додик је рекао да је разговарано и о економским питањима, те да је констатовано да је буџет Српске стабилан.

Такође, било је ријечи и о коалиционим односима.

Он је навео да су имали састанак са предсједницима свих политичких партија унутар коалиције да би размотрили питање кандидата за Савјет министара.

- Предсједник ДНС-а/ Марко Павић није био у могућности да дође, али је био његов замјеник. Политички став који је заузет је веома јасан. Нама је у Сарајеву потребно јединство и логично је да /предсједавајући Савјета министара/ Зоран Тегелтија уважи приједлог посланика који гласа у парламенту. То је изазвало унутрашње проблеме у ДНС-у, не желим да учествујем у томе, али вјерујем да ће се ДНС консолидовати и да ћемо наставити партнерство - нагласио је Додик.

Фото: РТРС

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија рекао је да је данас донио одлуку о именовању министара и њихових замјеника у Савјету.

Он је рекао да су СИПА и ЦИК извршили провјеру кандидата за министре и замјенике министара у Савјету, али да СИПА још увијек није извршила провјеру кандидата Млађена Божовића, али да очекује да ће и то убрзо бити завршено.

Он је додао да су од десет предложених замјеника министара добили потврде о потпуној тачности провјерених података за девет кандидата, док за кандидата за замјеника министра безбједности Владимира Мијатовића нису могли да се увјере у тачност једног податка.

- Спорна је његова диплома из пријератног периода. Остаје да Мијатовић са факултетом у Тузли све испровјерава и да докаже да су подаци у његовим обрасцима тачни. Ако то евентуално не буде могао доказати СП ће морати да предложи новог кандидата - истакао је Тегелтија.

Проширена сједница Извршног комитета одржана је у просторијама Секретаријата Главног одбора СНСД-а.

Фото: СРНА