latinica  ћирилица
21/12/2019 |  11:31 ⇒ 15:57 | Аутор: СРНА

Жунић: Програмом реформи заустављен пут БиХ ка чланству у НАТО

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић рекао је да је Програмом реформи БиХ заустављен пут БиХ ка пуноправном чланству у НАТО савезу, за разлику од докумената који су раније били утврђени.
Игор Жунић - Фото: РТРС
Игор ЖунићФото: РТРС

- Најважнија реченица у овом документу јесте да се не прејудицира чланство БиХ у НАТО. У Програму реформи наводи се да је БиХ посвећена побољшању односа са овим савезом, али је пут ка чланству заустављен - рекао је Жунић Срни.

Он је оцијенио да је важно што ће Народна скупштина Републике Српске, у складу са уставним овлашћењима, размотрити наведени документ.

- Очекујем конструктивну посланичку расправу, без обзира на различитие политичке погледе. Мишљења сам да би о наведеном документу требало сви да будемо сагласни - рекао је Жунић.

Посебна сједница Народне скупштине Републике Српске, на којој би требало да буде разматрана информација о документу Програм реформи БиХ који је Предсједништво БиХ усвојило 19. новембра на ванредној сједници, заказана је за понедјељак, 23. децембра.