latinica  ћирилица
21/12/2019 |  20:36 ⇒ 20:44 | Аутор: РТРС

Вишковић отворио Свесрпски куп

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић отворио је вечерас на Палама Четврти свесрпски куп у рукомету и обећао да ће учинити све да се овај спорт врати на велика врата и да ова манифестација постане традиционална.
Радован Вишковић отворио Четврти свесрпски куп у рукомету - Фото: СРНА
Радован Вишковић отворио Четврти свесрпски куп у рукометуФото: СРНА

Вишковић је рекао новинарима да Влада помаже и да ће помагати спортске активности, те да ће настојати да се ова манифестација омасови и да на наредном Свесрпском купу учествују и рукометашице.

Он је подсјетио да је Влада Републике Српске прије десетак дана, мимо планираног буџета, издвојила око 1.600.000 КМ за 38 спортских клубова и удружења у Републици Српској.

- Тиме смо показали нашу намјеру да помогнемо спорт у Српској, јер сматрамо да је, осим афирмације породице, један од видова здравог живота младих људи, њиховог развоја и доприноса развоју Републике Српске, њихово укључење у спортске асоцијације - нагласио је Вишковић.

Према његовим ријечима, млади људи који се баве спортом биће склоњени са улице, поштеђени разних порока, који нажалост, преплављују и ове просторе.

Подсјетивши да је усвојен Нацрт закона о спорту, Вишковић је нагласио да Српска намјерава да ову област у наредном периоду, не само значајно помогне, него и институционално уреди, како би спорт и спортски радници имали перспективу.

Он додаје да је Влада Републике Српске помогла Свесрпки куп, а наредне године ће помоћи још више, уз жељу да буде и више такмичара и женских рукометних екипа.

Предсједник Рукометног савеза Републике Српске Маринко Умичевић истакао је да се рукомет враћа на велика врата, а ова манифестација је намјерно организована у Источном Сарајеву.

Он се захвалио предсједнику Владе што је дошао да отвори ову спортску манифестацију, јер то даје наду за будућност и вјеру да ће дјеца тренирати рукомет, као и да ће се публика вратити у спортске дворане.

Предсједник Рукометног савеза Србије Божидар Ђурковић се захвалио домаћинима на организацији, истакавши да је велика ствар што се куп одржава и ове године, на којем учествују четири добре екипе, по двије из Републике Српске и Србије.

- Велика је ствар што смо овде и то у години када Рукометни савез Србије слави 70 година од оснивања - рекао је Ђурковић, који се захвалио предсједнику Владе, Рукометном савезу Српске и домаћинима на свему што су учинили да овај турнир протекне у најбољем реду.

Предсједник Рукометног клуба "Славија" из Источног Сарајева Сташа Кошарац захвалио је на повјерењу које је указано овом клубу на организацији значајне спортске манифестације.

Кошарац наглашава да и ово потврђује да се у Републици Српској на квалитетан начин одржавају сви спортски догађаји, те додао да је Источно Сарајево град спорта.

Он је свим учесницима пожелио успјех, али прије свега да афирмишу све вриједности рукомета и да побједи бољи.

Кошарац је захвалио свим спонзорима, Рукометном савезу, а прије свега Влади Републике Српске и кабинету предсједника Републике који су значајно помогли ову манифестацију.

На Свесрпском купу учествују рукометни клубови "Борац" из Бањалуке, "Славија" из Источног Сарајева, "Војводина" из Новог Сада и "Металопластика" из Шапца.

Покровитељ Свесрпског турнира је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.