latinica  ћирилица
22/12/2019 |  17:54 ⇒ 23/12/2019 | 07:38 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Спремни да помогнемо онима којима је помоћ потребна (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је акција "С љубављу храбрим срцима" окупила велики број људи у племенитој мисији помоћи најмлађима у Српској.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Окупљени смо око једне добре ствари и успјели смо да мобилишемо велики број људи за ову акцију. Ту су институције, привредници, донатори, радници у култури, јавни радници и остали који знају да треба заједно да радимо да бисмо направили добро дјело - истакла је Цвијановићева у обраћању на донаторској вечери "С љубављу храбрим срцима".

Она је подсјетила да ће средства прикупљена на донаторској вечери бити усмјерена за подршку изградњи два центра за дјецу са потешкоћама у развоју у Бањалуци и Требињу.

- Није ствар у новцу, него у томе да покажемо да желимо да радимо и да бринемо о онима којима је помоћ потребна. Спремни смо, способни и радимо заједно како бисмо помогли дјеци - истакла је Цвијановићева.

Предсједница Српске је подсјетила да је од прошле године уведена новина - учешће младих талената који желе да помогну својим вршњацима.

- Од прошле године увели смо праксу да ово буде прилика и да представимо наше младе таленте из свих крајева Републике Српске, нашу дјецу драгуље који желе да пјесмом, плесом, игром и рецитовањем помогну својим вршњацима. Поносна сам да вечерас имамо 160 дјеце која су дошла из свих крајева Српске да подрже своје вршњаке и да са институцијама и грађанима покажу да смо друштво солидарности и да можемо да их од малена учимо да треба да помажемо другима - истакла је Цвијановићева.

Она је додала да је поносна и због тога што први пут у акцији учествују и дјеца из Србије и Пољске која тиме помажу другој дјеци.

Цвијановићева је захвалила свима који су ове и претходних година дали огроман допринос, а посебно српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, који је у вријеме када је био предсједник Српске препознао потребу да се институције и грађани заједно требају мобилисати.

Она је захвалила министрима из Владе Србије, наводећи да је Србија заједно са институцијама Српске већ традиционално највећи донатор.

Посебну захваланост предсједница Српске је упутила грађанима који су позвали хуманитарни број 1411 и дали огроман допринос акцији "С љубављу храбрим срцима".