latinica  ћирилица
23/12/2019 |  12:24 ⇒ 20:15 | Аутор: РТРС

Експлозија на пумпи код Зворника, једно лице погинуло (ФОТО/ВИДЕО)

Једно лице смртно је страдало у експлозији на бензинској пумпи у Шепку код Зворника, док је осам повријеђено.

Према ријечима очевидаца, до страховите експлозије на бензинској пумпи у Шепку је дошло када је једно путничко возило ударило у апарат за точење гаса. Од силине ударца гас је почео шиштати и створила се димна завјеса која је била увод у снажну детонацију након чега је избио пожар на бензинској пумпи.

У експлозији је страдао 49-годишњи Зоран Аврамовић из Лознице. У потпуности је изгорјела пумпа и неколико аутомобила, а причињена је штета и на оближњим објектима. У једном од возила, у кобном тренутку, затекао се и Владимир Нишић који је задобио лакше тјелесне повреде.

- У моменту када сам туда пролазио, дошло је до експлозије и након тога више ништа не знам. Задобио сам повреду главе и руке - прича Нишић.

Осам лица задобило је повреде од којих шест лакше и пуштени су кућама. Два лица задобила су тешке тјелесне повреде. Незванично, ријеч је о раднику бензинске пумпе Александру Карачу из Брањева који је превезен у Тузлу на даље лијечење и Гојку Крстићу из Лознице који је превезен у Бањалуку.

- Једно лице је послато у Тузлу са сумњом на повреду главе, тешким опекотинама и инхалацијом експлозивних гасова, и он је уадобио најтеже повреде. Други пацијент је послат у Бањалуку такође због повреде главе - истакао је зоран Комљеновић, начелник Хируршког одјељења Болнице Зворник.

Надлежне службе су на лицу мјеста, а полицијски службеници обављају увиђај након чега ће се знати шта је узрок несреће.

- Надлежне службе су још увијек на терену како би се у потпуности локализовао овај пожар. Наравно из тог разлога полиција је изоловала лице мјеста како не би дошло до даљих експлозија и повреда људи као и материјално-техничких средстава - изјавио је Миљан Бобар, портпарол Полицијске управе Зворник.

Експлозија на бензинској пумпи (Фото: РТРС)

Полицији је у 10.40 часова пријављено да је једно путничко возило ударило у апарат за точење горива на "Нешковић" пумпи у мјесту Шепак, гдје је дошло до експлозије.

Објекат пумпе и неколико возила у потпуности је изгорило.

Због несреће у Шепку, саобраћај на магистралном путу Зворник - Бијељина био је затворен до 16 часова, а за саобраћај су коришћени алтернативни правци.

Експлозија на бензинској пумпи (Фото: РТРС)