latinica  ћирилица
23/12/2019 |  22:43 ⇒ 24/12/2019 | 09:27 | Аутор: РТРС

Станивуковић насртао на званичнике - насрнуо и на министра Лукача

У Народној скупштини Републике Српске вечерас се догодио инцидент између министра унутрашњих послова Драгана Лукача и посланика ПДП-а Драшка Станивуковића.

Након што је шетао по Скупштини, махао НАТО заставицама те са њима покушавао да испровоцира српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, уносио се у лице премијеру Српске Радовану Вишковићу, посланик ПДП-а је до те мјере изнервирао министра Лукача да је изазвао инцидент.

Шетајући по Скупштини прешао је 12 метара и унио се Лукачу у лице и насрнуо на њега, који га је након тога одгурнуо, шокиран чињеницом да му се посланик у току дискусије уноси у лице.

Иначе, Станивуковић је читав дан насртао на Додика, Вишковића и Лукача.

Претходно је Лукач у обраћању на посебној сједници НСРС рекао да је данас у Парламента Српске виђено нешто што се одавно није дешавало и да је опозиција превазишла сама себе.

- Знате како је то прошло прошли пут и мислио сам да сте одустали од те политике, али очити нисте. Није вам била довољна поука што вас је народ казнио на изборима, али данас сте превазишли сами себе - рекао је он.

Лукач је затим рекао да је опозиција извела "један индијански плес урличући, галамећи и лупајући", што је непримјерно Скупштини и озбиљним људима.

- Могу само да кажем за неколико озбиљних људи који су из опозиционих партија да су схватили да не требају да учествују у томе и честитам им на томе, онима који разумију шта Скупштина значи нашем народу и борцима, људима коју су стварали НСРС, без које нема ни Републике Српске - истакао је он.

Лукач је рекао да је неколико људи узело себи за право да буду навијачи.

- Очито је да је Станивуковић од Клуба посланика или групе ПДП-а направио навијачку групу урличући овдје на један непримјерен начин и као промотер НАТО пакта носећи заставице у НСРС, доносећи то пред говоорницу и предсједника Владе. Али Станивуковићу мораш да знаш једну ствар - ја кад сам ратовао са својим борцима НАТО авиони су ми летјели изнад главе и гледао сам сваки час да ли ће ми те бомбе истрести на главу. Не можеш те заставице носити у НСРС, ти то не разумијеш... Ти си био веома млад, али сада би требало да схватиш неке ствари. Немој више никада то да урадиш - рекао је Лукач.

Након скупштинске паузе, опомене су изречене и Станивуковићу и Лукачу и одузета им је ријеч. Опомена је изречена и посланику ПДП-а Јелени Тривић.