latinica  ћирилица
23/12/2019 |  23:37 ⇒ 24/12/2019 | 07:54 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Сви морају да воде рачуна о реду у Скупштини

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је вечерас да скупштинско руководство не може завести ред међу људима који тај ред не желе и да би сви морали да поштују Пословник о раду.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

- Руководство Скупштине је урадило посао максимално, а ред можемо имати само ако то посланици и сви учесници у расправи желе - рекао је Чубриловић новинарима у Народној скупштини.

Он је истакао да се о Програму реформи БиХ није хтјело расправљати у демократској атмосфери.

- Извињавам се јавности што је данас могла да види сцене које не приличе Народној скупштини Републике Српске. Сви који су изазивали инциденте сада говоре да су за то одговорни они који су водили сједницу. Када сам водио сједницу посланици су опоменути због прекршаја које су чинили, а било је немогуће одржати ред - рекао је Чубриловић.

Према његовим ријечима, уз разумијевање и инсистирање српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика образложена је Информација о Програму реформи БиХ.

- Сигурно је да је било кршења Пословника о раду и да нисмо успјели све да испратимо како је предвиђно, али хтјели смо да се уразуме они који крше Пословник и да сједницу приведемо крају - навео је Чубриловић.