latinica  ћирилица
24/12/2019 |  12:56 ⇒ 13:47 | Аутор: СРНА

Жунић: Понашање на сједници Парламента увод у сценарио протеста

Предсједник Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић рекао је Срни да понашење посланика ПДП-а Драшка Станивуковића и СДС-а Небојше Вукановића на јучерашњој сједници Парламента о Програму реформи БиХ, гдје је изазван инцидент, планирано и представља увод у сценарио протеста који треба да подржи њихове ставове.
Игор Жунић - Фото: РТРС
Игор ЖунићФото: РТРС

Жунић тврди да Станивуковић и Вукановић нису ни дошли у Народну скупштину Републике Српске да се баве темом и да разговарају о ономе што је врло важно за Републику Српску, већ да изазову инцидент.

- Јавност је видјела шта се дешавало на сједници Народне скупштине Републике Српске и то је исти сценарио какав је био на сједници када се усвајала Резолуција о војној неутралности. Пошто су ове двије сједнице на неки начин повезане, мислим да је планирано да се ово дешава, од самог почетка смо видјели да посланици Станивуковић и Вукановић желе да изазову инцидент - оцијенио је Жунић.

Он сматра да увод у инцидент био прилазак говорници, бацање заставица у лице премијеру Српске Радовану Вишковићу, вријеђање српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и цјелодневно провоцирање министра унутрашњих послова Драгана Лукача.