latinica  ћирилица
24/12/2019 |  13:11 ⇒ 19:43 | Аутор: РТРС

Павић поднио оставку на мјесто предсједника ДНС-а

Марко Павић је данас поднио неопозиву оставу на функцију предсједника ДНС, саопштено е из ове странке.
Марко Павић - Фото: СРНА
Марко ПавићФото: СРНА

Како је наведено, на овај потез Павић се одлучио због здравствених разлога и зато што би му даље активности угрозиле здравље, па и живот.

- Желим да допринесем разрјешавању проблема који прате ДНС од саопштавања резултата посљедњих парламентарних избора - навео је Павић.

Он је захвалио свим искреним члановима ДНС-а на доброј сарадњи.

- Нека ми не суде само они којима сам икакво добро учинио - навео је Павић.

И Драгутин Родић поднио оставку

Драгутин Родић поднио је неопозиву оставку на мјесто замјеника предсједника ДНС-а и генералног секретара ове странке због, како је навео, сазнања да је неопозиву оставку поднио лидер странке Марко Павић, те сматра да би његов политички рад у овим околностима на наведеним страначким функцијама био беспредметан.

- Више од 20 година сам интензивно сарађивао са предсједником ДНС-а, од 2004. године као генерални секретар, а од ове и као замјеник предсједника ДНС-а - навео је Родић у оставки коју је доставио и Главном одбору ДНС-а.

Он је навео да је градио и спроводио политике ДНС која је довела до непрестаног раста чланства, изборних резултата и броја гласова грађана.

- То данас више није та политика, на сцени је борба за примат у странци и то на начин како се то у ДНС-у никада није дешавало. Увијек је то била институционална политика по чему смо били препознатљиви - оцијенио је Родић.

Он је истакао да је суноврат ДНС-а почео када је странка постигла најбоље изборне резултате.

Родић је захвалио најближим сарадницима, члановима ДНС-а, бирачима и поштоваоцима политике ове странке.

Повезане вијести:

Трнинић ће до краја дана бити смијењен