latinica  ћирилица
24/12/2019 |  16:16 ⇒ 19:41 | Аутор: РТРС

Вишковић посјетио општину Језеро (ФОТО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић посјетио је општину Језеро и разговарао са општинским руководством.

Завршена је изградње "Жељезничког моста" на ријеци Пливи, који је финансирала Влада Републике Српске, као и спортске сале "Србија" коју је финансирала Влада Србије, оба пројекта у вриједности од једног милиона и сто хиљада конвертибилних марака.

Премијер Српске, начелница општине Језеро Снежана Ружичиће, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Борис Пашалић и амбасадор Србије у БиХ Александар Ђорђевић отворили су прву фискултурну салу у Језеру за чију изградњу је Влада Србије донирала 200.000 евра.

Предсједник Владе Српске и начелник општине Језеро уручили су и кључеве новоизграђене куће за осмочлану породицу Грабеж.

Вишковић је рекао новинарима да су завршена три веома значајна пројекта.

- Не бих ниједан издвајао јер је тешко оцијенити да ли је важније изградити кућу једној породици или мост. Пошто нисмо хтјели да оставимо дилему онда смо градили и фискултурну дворану - прву у овом мјесту - истакао је Вишковић.

Фото: РТРС

Говорећчи о значају моста, Вишковић је рекао да су људи са друге стране морали да обилазе дуже од три километра да би дошли код комшија или обавили послове.

- Надам се да ће овај мост олакшати живот људима. Мостови повезују људе, али значе и да они овдје треба да живе, раде и остају - каже Вишковић.

Он је захвалио Влади Србије на донацији за фискултурну салу, наводећи да је она у посљедње двије-три године свим локалним заједницама у Републици Српској и онима са већинским српским становништвом у Федерацији БиХ помагала пројектима чија је вриједност премашила 30 милиона евра.

- То је значајна помоћ. Није овдје ријеч само о новцу и износу већ и о поруци да знате да нисте сами, да има неко ко у сваком моменту може да вам помогне и коме се можете обратити - нагласио је Вишковић.

Ружичићева је изјавила да је уложено много напора, те да је захваљаујући Влади Републике Српске која је препознала значај сваког становника у Српској и њеној подршци која је много већа од буџета општине Језеро подигнут мост.

- Кажу да мостове граде благословени људи и захваљујући Милораду Додику који је као предсједник Српске обећао градњу моста, те предсједнику Владе Радовану Вишковићу и предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић имамо ову дивну грађевину којом ћемо се поносити. Наша жеља је да овим мостом пролази што више дјечијих корака - истакла је Ружичићева.

Она је захвалила Влади Србије која је за изградњу фискултурне сале донирала 200.000 евра.

- Влада Републике Српске је препознала значај да та средства буду усмјерена овдје да бисмо саградили прву фискултурну салу на подручју општине Језеро. Драго ми је да су наша дјеца добила на кориштење овако дивну грађевину - каже Ружичићева.

Према њеним ријечима, породица Грабеж којој су уручени кључеви новосаграђене куће има шесторо дјеце.

- Петоро их иде у ову школу "Вук Караџић". Не морам да кажем колико је у овом времену значајно да имамо много дјеце и да гајимо породицу и породичне вриједности - истакла је Ружичићева.

Ђорђевић је истакао да му је веома драго да се налази у Језеру гдје младима предају на употребу фискултурну салу.

Извор: РТРС/СРНА