latinica  ћирилица
25/12/2019 |  19:41 ⇒ 26/12/2019 | 07:15 | Аутор: РТРС

Вукотић: Показати јединство о кључним питањима за Српску

Предсједник Удружења грађана "Ветерани Републике Српске" Душко Вукотић рекао је да је да су дешавања на посебној сједници Народне скупштине која је одржана у понедјељак, повод за одржавање скупа "За Републику Српску".

Гостујући у нашем Дневнику 2, Вукотић је поручио да је јавност збуњена и шокирана, јер због инцидената није добила јасан одговор о војној неутралности Републике Српске, што сматрају једном од кључних тема. Истиче да су, прије свега, шокирани борци који су стварали Републику Српску.

- Сви ми који ћемо се сутра обратити, нећемо говорити у име свог удружења, него са позиције команданата, односно позиција које смо имали у Војсци Републике Српске. Биће препознатљиви борци ВРС и МУП-а који ће се обратити јавности. С обзиром да због инцидентне ситуације нисмо имали прилику да јасно чујемо поруке српског члана Предсједништва, сутра ћемо га позвати да се обрати на скупу и објасни да ли остајемо на путу војне неутралности, а вољели бисмо да дође и предсједница Републике Српске - рекао је Вукотић.

Он је нагласио да је веома важно да се покаже јединство и да се сви окупе око питања војне неутралности.

- Овај скуп је прилика да борци дођу и да покажемо јединство о кључним питањима за Републику Српску. Сутра треба да падну маске групације која покушава да потисне веома важну тему војне неутралности изазивањем немира и ставарњем хаоса - рекао је Вукотић.

Он је истакао да је циљ скупа који је за сутра најавила опозиција скретање пажње са питања војне неутралности.

- Ми не можемо дозволити расправљање по парковима и слање порука о наводној сили полиције, која је нама најважнија институција. Колико год неко не волио министра Драгана Лукача, ми њега доживљавамо као саобрца и напад на њега је напад и покушај омаловажавања сваког борца ВРС. Не можемо дозволити непоштовање према људима попут Лукача и осталих бораца - рекао је Вукотић.

Он је још једном позвао све борце да дођу на сутрашњи скуп и покажу јединство пред најважнији датум у Српској - Дан Републике, 9. јануар.

Повезане вијести:

Скуп "За Републику Српску" - подршка борцима, полицајцима и институцијама