latinica  ћирилица
26/12/2019 |  14:03 | Аутор: СРНА

Мандић позвао грађане да изађу на улице широм земље

Посланик Демократског фронта /ДФ/ у Скупштини Црне Горе Андрија Мандић током скупштинске расправе о Приједлогу закона о слободи вјероисповијести позвао је грађане да не долазе у Подгорицу, већ да блокирају све градове у Црној Гори.
Андрија Мандић, предсједник највеће опозиционе политичке странке Црне Горе "Нова српска демократија (НОВА)" - Фото: РТРС
Андрија Мандић, предсједник највеће опозиционе политичке странке Црне Горе "Нова српска демократија (НОВА)"Фото: РТРС

Мандић је позвао грађане да изађу на улице са иконом у рукама и запаљеном свијећом.

- Позивамо да, у моменту када Влада одлучи да се о закону гласа и не повуче га, изађете на улице широм Црне Горе и запријечите сваку улицу. Сви сте позвани - рекао је Мандић и додао да ће они као посланици испунити своју дужност у Скупштини.

Он је напоменуо да се данас око зграде Скупштине Црне Горе налази око хиљаду полицајаца који спречавају људе широм Црне Горе да дођу.

Мандић је поручио премијеру Душку Марковићу да не дозволи да навуче проклетство на себе и своју породицу.

- Покушајмо да нађемо рјешење. Повуците закон. Све што договорите са нашим епископима, ми ћемо за то гласати. Ово је уперено само против наше цркве - рекао је Мандић и нагласио да све што се дешава не може да изађе на добро.

Марковић је позвао Министарство унутрашњих послова да се према народу и свештенству не примијени сила, те да се обезбиједи мир за сваког појединца и породицу у Црној Гори.

Марковић је, током скупштинске расправе о Приједлогу закона о слободи вјероисповијести, рекао да је његово присуство у пленарној сали у најбољој намјери да се допринесе дијалогу и да се чују аргументи и види да ли има утемељења да се мијењају неки приједлози.

Посланик ДФ-а Милан Кнежевић затражио је паузу и да епископи Српске православе цркве уђу у Скупштину и да са премијером разговарају у Бијелом салону, будући да су Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије и владика будимљанско-никшићки Јоаникије са свештенством и вјерним народом од Храма Христовог Васкрсења у Подгорици кренули ка Скупштини.