latinica  ћирилица
26/12/2019 |  17:06 ⇒ 17:10 | Аутор: sputniknews.com

Амфилохије: Расправа о закону послије Божића

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије, након разговора са премијером Црне Горе Душком Марковићем, саопштио је да не желе да се закон о слободи вјероисповести укине, већ да се донесе кроз дијалог са црквом и осталим вјерским заједницама.
Митрополит црногорско-приморски Амфилохије - Фото: СРНА
Митрополит црногорско-приморски АмфилохијеФото: СРНА

Он је истакао да неки дјелови закона свађају, а не мире народ, те да се морају усагласити и позвао да се доношење закона одгоди за период послије Божића.

- Разговарали смо, ми желимо да Влада овакав Приједлог закона треба да одложи за период послије Божића, а не да се свађамо кад је Божић... -навео је Амфилохије новинарима испред Владе.

Он се захвалио премијеру на позиву и поручио да је Марковић показао да је разуман човјек.

- Понављамо да ми желимо не да се укине закон који је предвиђен него да тај закон буде донесен кроз дијалог са црквом и са осталим вјерским заједницама. Тог дијалога до сада није било и ми сада тражимо да се овако како је формулисано мијењају неки дијелови тога закона који апсолутно не доносе мир него неспокојство и несрећу, према томе тражимо да се то одгоди за послије Божића, да се не свађамо око Божића - рекао је Амфилохије.