latinica  ћирилица
26/12/2019 |  19:54 ⇒ 21:16 | Аутор: sputniknews.com

Блокаде путева широм Црне Горе: Народ пјева "Ој, Косово, Косово" (ВИДЕО)

Док у црногорском парламенту траје расправа о Приједлогу закона о слободи вјероисповести, вјерници Српске православне цркве (СПЦ) из Пљеваља и Жабљака блокирали су мост на Тари.
Блокада пута Бијело Поље - Беране (Фото: Туфик Софтић) -
Блокада пута Бијело Поље - Беране (Фото: Туфик Софтић)

Раније данас блокиран је магистрални пут Беране - Бијело Поље. Блокиран је и кружни ток у Будви, а група грађана из Херцег Новог је, такође, блокирала пут у Зеленици.

У знак протеста против усвајања закона о слободи вјеросиповести блокран је кружни ток на улазу ка аеродрому Подгорица.

То је саопштено на скупу свештенства, вјерника и грађана код Блажовог моста у Подгорици, а потврдили су и посланици Демократског фронта (ДФ) у парламенту.

На скупу је саопштено и гдје се све окупља народ, а речено је и да је блокиран пут ка аеродрому, пут за Радановиће, као и да су људи почели да се окупљају у Будви, што је дочекано аплаузом.

Свештеници све вријеме читају молитву, а испред њих су полицајци који су на барикадма и спречавају пролаз до скупштине гдје је у току расправа.

- Нека будућност овог скупа зависи од оних који су на мостовима и путевима, јер је сигурно хладније њима на мосту на Тари, него нама у Подгорици - рекао је свештеник Предраг Шћепановић.