latinica  ћирилица
27/12/2019 |  10:58 | Аутор: СРНА

Анђелковић: Тражити сједницу Савјета безбједности

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић оцијенио је да црногорска власт усвојеним Законом о слободи вјероисповијести покушава да спроведе идентитетски геноцид над Србима у Црној Гори и да затре остатке српског народа, због чега Србија треба да затражи сјединицу Савјета безбједности УН.
Драгомир Анђелковић - Фото: Novosti.rs
Драгомир АнђелковићФото: Novosti.rs

Анђелковић је истакао да су сви Црногорци српског поријекла, те да се један велики дио њих и даље осјећа и декларише да су Срби без обзира на све притиске, нагласивши да је циљ црногорске власти да ти Срби буду асимиловани.

- А, да би се то урадило, потребно им је да униште посљедњу јаку српску институцију, а то је Српска православна црква /СПЦ/. Другим ријечима, Мило Ђукановић ради исто што је Анте Павелић, само што је он радио ножем, а Ђукановић испирањем мозга и застрашивањем, односно путем идентитетског геноцида - рекао је Анђелковић Срни.

Он је навео да удар на СПЦ који ће услиједити на основу овог закона има за циљ отимање имовине, манастира и цркава.

- Циљ је да свештенство буде потпуно застрашено, расељено, избачено из својих објеката, као и монаштво, како би се створио пут за развој лажне црногорске православне цркве, а то је онда основ за окончавање идентитетског геноцида који у тој земљи већ дуго траје - рекао је Анђелковић.

Он је нагласио да држава Србија мора да реагује, да интернационализује српско питање, да се обрати и УН и ЕУ, те да затражи засједање Савјета безбједности.

Анђелковић је додао да државни врх Србије треба да се обрати америчком предсједнику Доналду Трампу и државном секретару Мајклу Помпеу и свим свјетским лидерима, да им укаже да један атеистички тоталитарни режим, произашао из комунистичке номенклатуре, покушава да отме имовину СПЦ која постоји већ хиљаду година.

У Скупштини Црне Горе ноћас је усвојен контроверзни Закон о слободи вјероисповијести упркос протестима српског народа и СПЦ.

Из Митрополије црногорско-приморске оцијењено је да то потврђује сумње да се овај закон доноси, не да би се обезбиједила слобода вјере, већ да би се приступило отимачини имовине православне цркве.