latinica  ћирилица
27/12/2019 |  16:06 ⇒ 20:59 | Аутор: Агенције

Преминуо Младен Пауковић

Двадесетдеветогодишњи Приједорчанин Младен Пауковић Паук изгубио је нажалост најважнију битку.
Младен Пауковић (фото: prijedordanas.com) -
Младен Пауковић (фото: prijedordanas.com)

Како пише портал Приједорданас, Младен који је боловао од булозне епидермолизе, ријетког кожног обољења, посљедњих мјесец дана налазио се у приједорској болници "Др Младен Стојановић" гдје је преминуо у четвртак увече.

Болест коже са којом се Паук храбро борио од рођења, и због које није могао да приушти чак ни обични стисак руке, нити загрљај, проширила се ове године на грло.

Уз помоћ бројних Приједорчана који су прикупљали средства за његово лијечење, Младен је покушавао да дође до подношљивијих услова за живот па је у тој потрази одлазио у Истанбул и Рим, али нажалост, безуспјешно.

Иако га је здравствено стање спутавало у скоро свему, Младен се није предавао.

Завршио је Високу школу за економију и информатику у Приједору, смјер пословна информатика, а уз помоћ Фонда за рехабилитацију и запошљавање лица са инвалидитетом прије три године се запослио у једној играоници у Приједору.

Недавно је хоспитализован јер му је сужење грла дошло до тачке да није могао да гута.

Упркос борби и жељи за опоравком, Младеново крхко тијело није издржало у најважнијој борби, оној за властити живот.

- Драги пријатељи, тужним срцем јављамо да је наш Млађо изгубио највећу животну битку. До самог краја је био прави борац. Родитељи се захваљују на помоћи и подршци и моле да се све хуманитарне акције зауставе - наведено је на Младеновом Фејсбук профилу.

Сахрана Младена Пауковића Паука обавиће се у суботу.