latinica  ћирилица
08/01/2020 |  13:49 ⇒ 17:59 | Аутор: СРНА

Положено цвијеће на спомен-обиљежје Милану Јелићу (ФОТО)

Представници институција Републике Српске положили су данас у Модричи цвијеће на спомен-обиљежје бившем предсједнику Српске Милану Јелићу, поводом 9. јануара, Дана Републике.

Вијенце су положили изасланик предсједнице Републике Српске Милорад Којић, министар за европске интеграције и међународну сарадњу Српске Златан Клокић, народни посланици Ристо Марић и Мара Милошевић, начелник општине Модрича Младен Крекић, те чланови Јелићеве породице.

Положено цвијеће на спомен-обиљежје Милану Јелићу (Фото: СРНА)

Којић је рекао да је Милан Јелић имао истакнуту улогу у економском развоју и очувању Републике Српске.

- Институције и грађани посјетом Јелићевом гробу исказују поштовање према човјеку који је као предсједник Републике, политичар, угледни професор и спортски радник радио на томе да Српска буде стабилна - изјавио је Којић.

Он је навео да је од завршетка рата присутно стално оспоравање Дана Републике Српске и покушаји укидања Српске.

- Ти покушаји из Федерације БиХ неће успјети, зато што су Српска и Дан Републике симбол слободе који ће сутра бити свечано обиљежен широм Српске - поручио је Којић.

Начелник Модриче Младен Крекић рекао је да грађани и локална управа Модриче нису заборавили Милана Јелића.

Јелићев син Петар захвалио је за указано поштовање његовом оцу, који је преминуо 30. септембра 2007. године у 51. години, од посљедица срчаног удара.

Јелић је након заврштека рата биран за посланика у Народној скупштини Републике Српске.

Од марта 2006. године био је министар привреде, енергетике и развоја Српске, а од 9. новембра 2006. до смрти био је шести предсједник Републике Српске.