latinica  ћирилица
08/01/2020 |  15:41 ⇒ 15:42 | Аутор: СРНА

Градити јединство и зауставити девастирање отаџбине

Представници Организације старјешина Војске Републике Српске честитали су званичницима Српске, представницима Републике Српске у заједничким органима БиХ и грађанима 9. јануар - Дан Републике, те нагласили да институције Српске овај дан морају прослављати заједно са свим патриотским снагама, без обзира на оспоравања.
Организација старјешина Војске Републике Српске (фото: ostavrs.org) -
Организација старјешина Војске Републике Српске (фото: ostavrs.org)

- Неопходно је градити јединство и зауставити девастирање наше отаџбине градећи друштво у којем ће се водити већа брига за борце и старјешине који су у одбрамбено-отаџбинском рату стварали и одбранили Српску. У томе посебну обавезу имају челни људи Српске и представници српског народа у заједничким институцијама БиХ - наведено је у честитки.

Старјешине ВРС истичу да се Дан Републике Српске обиљежава у сложеним политичко-безбједносним условима јер одређене снаге из Сарајева, фрустриране неоствареним ратним циљевима, непрекидно атакују на Српску и вриједности одбрамбено-отаџбинског рата, настојећи да Србе, уз помоћ међународних моћника, прикажу геноцидним народом.

- Упућујући честитке и изражавајући најбоље жеље поводом 9. јануара - Дана Републике Српске, ми старјешине ВРС указујемо на потребу јачања патриотске свијести, очувања части српског војника и старјешине и потребу да уједињени и сложно градимо срећну, мирну и просперитетну Српску, онемогућавајући њено омаловажавање, девастирање и интеграције у НАТО - наглашава се у честитки Организације старјешина ВРС.