latinica  ћирилица
08/01/2020 |  22:57 ⇒ 23:00 | Аутор: СРНА

Српска ће живјети за сва времена

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је вечерас да је поносна због прославе Дана Републике, те да има пуно очекивања и вјере у Српску која ће живјети за сва времена што је воља народа.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

- Имам пуно вјере у Републику Српску и очекивања, свјесна да наши грађани воле Српску и да очекују и од нас, који обављамо важне функције, да урадимо посао како треба. Тако се понашам у свечаности, али и обављању дневних послова, знајући да треба стати пред јавност и показати најљепше лице Републике - рекла је Цвијановићева за Алтернативну телевизију.

Она је истакла да ће сутра у Бањалуци бити два велика централна догађаја - свечани дефиле и свечана академија.

- Када погледате учеснике како са поносом носе униформу Полиције Републике Српске морате бити поносни, као и када станете испод заставе Српске, јер носите посебну одговорност - додала је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, воља народа за Републиком Српском виђена је на референдуму о Дану Републике, али воља народа се манифестује и у односу према институцијама и жељи да Српска буде очувана.

- Волимо народ Републике Српске, јер је његова воља мотивација за сваког политичара, што је огроман капитал. Много је изазова иза нас и искушења и биће их још, али је Република Српска све издржала.Чињеница да сваке године расте свијест о потреби да сачувамо Српску показује колика је политичка зрелост нашег народа - каже Цвијановићева и подсјећа да је Република Српска настала у миру.

Она је нагласила да је од изузетног значаја за Српску што је Народна скупштина Републике Српске дефинитивно мјесто одлуке и када је ријеч о одлукама са нивоа БиХ.

- Морамо да разумијемо колико су важне наше институције и да имају снагу да дјелују. Док год се неким питањима бави српски члан Предсједништва БиХ, она су и питања Републике Српске - навела је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, Дејтонски споразум је дао право да се одбране витални интереси сваког народа, а не да се манипулише.

- Oвдје се манипулише и мијењају тезе да је Република Српска настала у рату, што није тачно. Федерација БиХ је настала у рату, а не Српска. У околностима оспоравања и када морамо да се бранимо показали смо резултате и зато вјерујем у нашу будућност. Желим да Српска буде мирна и стабилна, да будемо упорно загледани у нашу будућност и да сваке године остварујемо све боље резултате. Сви наши капацитети су усмјерни на развој и будимо поносни на оно шта имамо - закључила је Цвијановићева и позвала грађане да свечано прославе Дан Републике.