latinica  ћирилица
09/01/2020 |  07:55 ⇒ 07:58 | Аутор: РТС

Јокић побједоносним кошем срушио Далас (ВИДЕО)

Српски кошаркаш Никола Јокић поново је био херој Денвера, овога пута у дуелу са Далас мевериксима. Јокић је предводио свој тим до тријумфа над Даласом 107:106, постигавши и побједоносни кош у самој завршници утакмице.
Никола Јокић - Фото: AP
Никола ЈокићФото: AP

Момак из Сомбора је био бољи у "тексашком обрачуну" са Луком Дончићем, а на крају је меч завршио са 33 поена (12-20 из игре, 4-6 за три), уз шест скокова, седам асистенција и по једне украдене лопте и блокаде, за нешто више од пола сата проведених на терену.

Јокић је на 7,9 секунди прије краја сусрета, у свом стилу, унио чувара у рекет и постигао поене којим су Нагетси дошли до тријумфа. На тај начин казнио је неколико промашаја управо Дончића, пошто Словенац у неколико наврата није успио да сломи отпор противника.

Екипа Мајка Мелоуна је наставила да прати Лејкерсе на Западу, након дуела који су обиљежили резултатски преокрети и већ описани неизвесни финиш.

Поред српског центра, у редовима Нагетса 15 поена је додао Грент, а 14 Џамал Мари.

Дончић је убједљиво био најбољи у Мевериксима и умало је забележио нови трипл-дабл (27 поена, девет скокова и 10 асистенција), али није имао праву подршку саиграча. Пауел га је пратио са 16, једним више од Хардавеја.

Тим из Колорада има скор 26-11 и други је на табели Западне конференције, док је Далас четири позиције ниже са 23 побједе и 14 пораза.