latinica  ћирилица
09/01/2020 |  08:35 ⇒ 08:42 | Аутор: СРНА

Поледица на коловозима, посебно у вишим предјелима

На коловозима у Републици Српској и Федерацији БиХ, због ниске температуре ваздуха, могућа је поледица, посебно у вишим предјелима, на мостовима и прилазима тунелима, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони.
 - Фото: РТРС
Фото: РТРС

Због изградње међудржавног моста на ријеци Сави, измијењен је режим саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка у зони насеља Чатрња и царинског терминала, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На дијелу магистралног пута Брчко-Бијељина, дионица Брчко-Доња Буковица, због санације коловоза, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Јоховац-Руданка, због реконструкције раскрснице на споју ауто-пута Бањалука-Добој и тог магистралног пута.

У току је изградња мале хидроцентрале Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-граница Републике Српске /Богатићи/, на територији општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком, уз семафоре.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика због активираног клизишта одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично једном саобраћајном траком.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

У току су и радови на дионици регионалног пута Шековићи-Цапарде, па се саобраћај одвија наизмјенично, једном коловозном траком.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Мјестимично густа магла смањује видљивост на дионицама уз ријеке Босну, Врбас и Спречу, као и на дионици магистралног пута Гламоч-Млиниште.

Получасовне обуставе саобраћаја уз 15 минутно пропуштање возила актуелне су од 7.00 до 16.00 часова на магистралном путу Јајце-Црна Ријека код мјеста Здаљевац, гдје се изводе санациони радови.

Због актуелних радова спорије се саобраћа и на магистралним путевима Сребреник-Орашје /тунел Орманица/ и Ланиште-Кључ-Мркоњић Град.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Из сигурносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.