latinica  ћирилица
09/01/2020 |  12:21 ⇒ 12:24 | Аутор: СРНА

Данијел Миљатовић аутор најбољег литерарног рада о Српској

Данијел Миљатовић, ученик шестог разреда Основне школе "Бранко Ћопић" из Доњих Агића код Новог Града, написао је најбољи литерарни рад на конкурсу Републичког педагошког завода поводом Дана Републике.
Данијел Миљатовић - Фото: СРНА
Данијел МиљатовићФото: СРНА

- Девети јануар славим у цркви, тробојком кити ме тата, каже чувај то сине, то је коштало рата. А ја, крстим се тихо, љубим олтар, Богу се молим, упалим свијећу за мртвог дједа и тебе Српска волим - дио је пјесме коју је Миљатовић посветио Српској и освојио прво мјесто у конкуренцији међу 291 литерарним радом из 103 основне школе.

Миљатовић, који је хтио поручити да треба остати и живјети у Републици Српској, не ићи из отаџбине, каже да је очекивао да ће рад бити запажен, али није баш очекивао да ће освојити прво мјесто.

- Република Српска ми значи све и волио бих свој живот провести у њој - рекао је Миљатовић Срни.

Он је додао да од најранијег дјетињства воли и пише пјесме, те да му је конкурс Педагошког завода био добра прилика да се представи.

Миљатовићу ће награда бити уручена у суботу, 11. јануара, у Власеници, а јуче је добио и посебно општинско признање на свечаној академији у Новом Граду поводом Дана Републике.