latinica  ћирилица
09/01/2020 |  15:54 | Аутор: Блиц

Кирјос одвео Аустралију у полуфинале АТП купа! (ВИДЕО)

Тениска репрезентација Аустралије први је полуфиналиста АТП купа који се и игра у тој земљи.

Ник Кирјос је показао колики потенцијал има када се посвети "бијелом спорту", а не другим стварима, мада је и сам послије нестварно извојеваног тријумфа од 2:1 над Великом Британијом признао да "луђи тај-брејк у животу није одиграо". А и, заиста, била је то истинска драма.

Након што је Кирјос довео "кенгуре" у вођство побиједивши Камерона Норија са 6:2, 6:2, резултат је поравнао Данијел Еванс који је као 42. играч света изненадио 18. са АТП листе, Алекса де Минаура - 7:6(4), 4:6, 7:6(2). Постало је тада јасно да ће о првом полуфиналисти одлучивати дублови, па су на терен изашли Кирјос и Де Минаур са једне стране, односно одморни Џејми Мареј и Џо Салисбури са друге.

И, до коначних 6:3, 3:6, 18:16 за Аустралијанце заиста се стигло послије невјероватне завршнице.

Како другачије и описати чињеницу да су Британци имали први меч лопту (на 9:8), потом домаћини (на 10:9 за њих), затим опет њихови супарници из Европе, па три пута у низу "кенгури", а онда - два пут заредом репрезентативци Велике Британије? На крају, послије 16:15 за ривале, Ник Кирјос и Алекс де Минаур су "везали" три поена у низу и тријумфом прошли даље.