latinica  ћирилица
11/01/2020 |  10:20 ⇒ 13:34 | Аутор: СРНА

У Бањалуци отворен први "Сабор омладинског рукомета" (ФОТО)

У Бањалуци је отворен први "Сабор омладинског рукомета" на коме ће учествовати више од 500 младих спортиста из цијеле Републике Српске.
Бањалука: "Сабор омладинског рукомета" - Фото: Facebook
Бањалука: "Сабор омладинског рукомета"Фото: Facebook

Манифестација се одржава поводом Дана Републике - 9. јануара у спортским дворанама "Борик" и "Центар", а организатор је Рукометни савез Српске.

Бањалука: "Сабор омладинског рукомета"

Вршилац дужности помоћника министра за спорт Републике Српске Марио Ђуран, који је отворио Сабор омладинског рукомета, рекао је да је циљ да ова спортска манифестација постане традационална, као и да се додатно промовише рукомет међу омладином.

- Такмичари долазе са подручја цијеле Републике, од Требиња до Бањалуке. Важно је напоменути да Рукометни савез већ дуже вријеме ради на томе да се међу овом дјецом изаберу најбољи за репрезентативне рукометашке селекције Српске - рекао је Срни Ђуран.

Бањалука: "Сабор омладинског рукомета"

На Сабору омладинског рукомета наступиће дјевојчице и дјечаци рођени 2002/2003, 2004/2005, 2006/2007. и 2008/2009. године и то са подручја бањалучко-приједорске, бијељинско-добојске и херцеговачко-романијске регије.

Покровитељи манифестације су предсједник Српске Жељка Цвијановић и Министарство породице, омладине и спорта.

Отварању овог такмичења присуствовали су предсједник Рукометног савеза Републике Српске Маринко Умичевић, предсједавајући Вијећа народа Српске и бивши министар спорта Нада Тешановић, домаће рукометашке звијезде, те бројни спортисти, љубитељи рукомета и грађани.