latinica  ћирилица
11/01/2020 |  11:12 ⇒ 12:12 | Аутор: СРНА

Званичници Српске изразили саучешће поводом смрти Неде Арнерић

Званичници Српске упутили су телеграме саучешћа породици и колегама преминуле Неде Арнерић, у коме су навели да је одлазак српске глумице ненадокнадив губитак за цјелокупну српску културну сцену.
Застава Републике Српске - Фото: РТРС
Застава Републике СрпскеФото: РТРС

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић је истакла да је са великом тугом и жаљењем примила вијест о смрти једне од најпознатијих и најзначајнијих српских глумица.

- Оригинални глумачки дар, непоновљиви таленат Арнерићеве и бројне остварене улоге и признања остаће вриједна заоставштина филмској и позоришној умјетности, те култури уопште - навела је Цвијановићева у телеграму.

Према њеним ријечима, одлазак Арнерићеве је ненадокнадив губитак за породицу, њене пријатеље и колеге, те цјелокупну српску културну сцену, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

- У име грађана Српске и у своје име упућујем вам изразе најдубљег саучешћа - навела је Цвијановићева.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је телеграм саучешћа породици преминуле Неде Арнерић, за коју је навео да је оставила дубок траг на позоришној и филмској сцени Србије и региона.

- Са великим жаљењем сам примио тужну вијест о смрти Арнерићеве. Њен одлазак велики је губитак за српску културу. Памтићемо је по бројним успјешним и запаженим улогама, те као врсну умјетницу која је оставила дубок траг на позоришној и филмској сцени Србије и региона - наводи се у телеграму Вишковића.

Вишковић је у име Владе и своје име упутио изразе најдубљег саучешћа породици Арнерићеве, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу

Славна глумица Неда Арнерић преминула је у 67. години.