latinica  ћирилица
11/01/2020 |  11:45 ⇒ 12:38 | Аутор: РТРС

Када ће бити саниран пут у Горњој Драготињи?

Мјештани дијела приједорског насеља Горња Драготиња већ дужи временски период суочени су с проблемом, јер је локални пут кроз засеок Крнете, иако фреквентан, због неадекватног одржавања у веома лошем стању. Становницима овог мјеста отежан је приступ сеоском гробљу, али и извору са којег се снабдијевају питком водом. Из приједорске Градске управе поручују да ће ова путна дионица ускоро бити санирана.

Вожња локалним путем дужине два и по километра, кроз насеље Крнете у Горњој Драготињи код Приједора посебно је тешко током падавина, када су због велике количине воде која се задржава на коловозу, неке дионице готово непроходне, истиче мјештанин Стојан Крнета.

- Осам мјесеци ми се боримо да наспемо овај пут, видјели сте у каквом је стању. Он је донекле подношљив кад је суво вријеме, али није ни прометан већи дио године - изјавио је Крнета.

Уз поменуту дионицу живи углавном старо и немоћно становништво, које није радно способно, нити у стању да самоиницијативно уреди пут, истиче Крнета. Највећи проблем је то, како каже, што је због стања у коме се пут тренутно налази, приступ гробљу, али и извору, са кога већи дио становништва користи питку воду, увелико отежан.

- Ја рецимо, увијек узимам воду и довезем колима кад је пут проходан. Кад није, немам могућности - рекао је Крнета.

Како кажу мјештани, у протеклом периоду више пута су се обраћали приједорској Градској управи, како би оштећења на путу била санирана.

- Локална заједница се ту оглушила, на наш захтјев нису ништа предузели. Била су нека обећања гдје смо ми на крају схватили да од тога нема ништа - изјавио је Саво Јовичић из Горње Драготиње.

Из Градске управе истичу да је надлежно одјељење већ почело са прегледима оштећених путних праваца на подручју града, и санацијом најкритичнијих дионица.

- Што се тиче конкретно путног правца у засеоку Крнете, он спада у групу трећег приоритета, међутим, ово одјељење је већ било на терену, прегледало и снимило потребне количине, и у наредном периоду ће бити саниран пут - изјавио је самостални стручни сарадник за послове саобраћаја у Градској управи Приједор Бранко Шврака.

Како су поручили надлежни, веома ниске температуре тренутно представљају проблем, међутим, санација ове путне дионице требало би да буде извршена најкасније у року од двије седмице.