latinica  ћирилица
11/01/2020 |  11:50 ⇒ 12:39 | Аутор: РТРС

Аукција слика за изградњу Дневног центра "Подржи ме – 9. јануар" на КиМ

У Брчком је отворена Божићна хуманитарна аукција слика. Прикупљена средства биће намијењена за изградњу Дневног центра у Косовској Митровици за више од 140 дјеце и младих са потешкоћама у развоју.

Хуманитарна аукција слика за изградњу Дневног центра "Подржи ме – 9. јануар" у Косовској Митровици, у Брчком је отворена у Канцеларији Владе Републике Српске. Изложена су дјела познатих сликара из Србије и Републике Српске.

- Ово ми је велика част. Заиста велика част из разлога, што су то дјеца, која живе на Косову. Која по мени немају нека велика права, као што имају дјеца овдје у Републици Српској или Србији - изјавио је сликар Младен Филиповић из Брчког.

Божићну хуманитарну аукцију слика организовали су СПКД Просвјета Брчко и Одобор за помоћ Србима на Косову и Метохији из Републике Српске. Циљ је да Дневни центар у Косовској Митровици, буде завршен до Преобржења Господњег, односно 19. августа 2020.
 
- Могу с поносом рећи да је наших пет суграђана, пет умјетника, донирало слике. Тако да је ово један вид учешћа, помоћи Одбору за помоћ Косову и Метохији. И просвјета на овај начин жели да допринесе изградњи, центра за младе у Косовосјкој Митровици - изјавио је предсједник СПКД Просвјета Брчко Драган Томић.

- Велики пројекат нашега одбора у који смо до сада уложили нгдје око 105 хиљада евра. Укупна вриједност пројекта је 280.000 евра. Само изградња је 216.000 евра, тако да смо прешли ону половицу. И очекујемо да ћемо ове године успјети, низом разних хуманитарних акција, као што је ова аукција слика - изјавио је предсједник Одобора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов.

Хуманитарна аукција слика, на којој су изложена 23 дјела, обиће отворена до 15. јануара.