latinica  ћирилица
11/01/2020 |  14:35 | Аутор: РТС

Тумбаковић враћа Ивановића у репрезентацију Србије

Селектор фудбалске репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић изјавио је да за бараж мечеве за одлазак на ЕУРО размишља да у државни тим врати некадашњег капитена Бранислава Ивановића.
Бранислав Ивановић (Фото: MN Press) -
Бранислав Ивановић (Фото: MN Press)

Капитен Зенита и рекордер по броју утакмица за Србију није позиван од Мундијала у Русији, након што му је претходно тадашњи селектор Младен Крстајић одузео траку.

- Наравно да размишљам о Браниславу Ивановићу. Знам да је ово веома комплексно питање, али говоримо о потенцијалу играча који данас игра у једној од најјачих европских лига, гдје је још капитен и лидер екипе Зенита. Што се мене тиче, не видим никакав проблем око повратка Ивановића, са којим имам одличан однос - рекао је Тумбаковић за Политику.

Он је додао да има потпуну аутономију у раду и одлучивању.

- Размишљам и у том правцу. До тада има још доста времена, а наше одлуке морају да буду брзе, тачне и прије свега у интересу српског фудбала, а не неког појединца - поручио је Тумбаковић.

Србија гостује Норвешкој у Ослу 26. марта, а уколико побједи, пет дана касније у финалу баража Ц Лиге нација дочекаће Шкотску или Израел.