latinica  ћирилица
11/01/2020 |  15:06 ⇒ 20:03 | Аутор: РТРС

Савез РВИ Српске: Обуставити сарадњу са Тужилаштвом и Судом БиХ

Савез ратних војних инвалида Републике Српске позвао је институције Српске да обуставе сарадњу и финансирање Суда и Тужилаштва БиХ након подизања оптужница против садашњег и бившег предсједника Борачке организације Републике Српске Миломира Савчића и Пантелије Ћургуза.

Додали су да је јасна намјера да се Србима наметне колективна одговорност за ратне злочине, што треба спријечити. Скупштина овог савеза разматрала је и положај РВИ и проблеме које имају при запошљавању и здравственој заштити.
- Ми смо као скупштина осудили чин подизања оптужнице, против, да кажем најчаснијег генерала ВРС. Ми смо става да се то на неки начин мора зауставити и спријечити - рекао је Миломир Ећимовић предсједник скупштине РВИ Републике Српске.

Предсједник Савеза ратних војних инвалида Републике Српске Драган Врховац рекао је да је ово удружење уз помоћ Владе Српске успјело да ријеши одређене проблеме популације коју заступа, поготово ратних инвалида који су у најтежој ситуацији.

- Нисмо задовољни са свим резултатима, али желим да нагласим да први пут један већи износ директно додјељујемо ратним војним инвалидима који су у лошој ситуацији - додао је Врховац.