latinica  ћирилица
11/01/2020 |  16:04 ⇒ 16:05 | Аутор: Б92

Навијачи одабрали – Канга испред свих! (ВИДЕО)

Навијачи Црвене звезде одабрали су најљепши гол у периоду од 2010. до 2020. године.
Навијачи одабрали – Канга испред свих (Фото: FK Crvena zvezda) -
Навијачи одабрали – Канга испред свих (Фото: FK Crvena zvezda)

Фудбалски клуб Црвена звезда је издвојио десет, између којих су навијачи путем Звездине апликације бирали најљепши, према субјективним критеријумима.

Заљубљеници у црвено-белу боју су изабрали гол Гелора Канге у тријумфу против Краснодара (2:1) у мечу одиграном 24.8.2017. године.

"Бомба" везисте из Габона донијела је Црвеној звезди улазак у Лигу Европе послије десет година, а навијачи му то нису заборавили, тачније 671 члан клуба је гласао да то буде гол декаде.

Позиција број два припада голу Милана Павкова у историјској побједи над Ливерпулом, будућим европским и свјетским прваком за ту сезону. Црвена звезда је савладала енглески тим резултатом 2:0, а у хероја меча израстао је Милан Павков, чији други погодак се посебно свидио навијачима, па је укупно 362 заљубљеника у црвено-белу боју гласало да то буде гол декаде.

Трећу позицију заузео је гол Хуга Виеире у мечу против Партизана одиграном 12.9.2015. године. Гол португалског нападача је један од најљепших у дугој историји "вјечитих" дербија, а у том сусрету резултат је био 3:1 за црвено-беле. Укупно 296 навијача је на тај погодак гледало као на гол деценије.

У ужем избору били су још: Бруно Мезенга (против Смедерева), Мендеш Каду (против Партизана), Лука Миливојевић (против Партизана), Марко Грујић (против Рада), Марко Марин (против Пролетера), Матео Гарсија (против Војводине) и Антонио Томане (против Спартака). Интересантно је да је Црвена звезда у свим поменутим дуелима у којим је постигнуто десет најлепших погодака у поменутом периоду – остварила победу.