latinica  ћирилица
11/01/2020 |  19:21 ⇒ 20:12 | Аутор: СРНА

Мркоњић Град: Подршка српском народу у Црној Гори

Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Сергије вечерас је у Мркоњић Граду предводио литију подршке братском народу и Српској православној цркви /СПЦ/ у Црној Гори.

У литији, у којој је било неколико хиљада вјерника, ношене су мошти Светих преподних мученика медљанских Серафима, Авакума и Мардарија које су синоћ донесене у Цркву Рођења пресвете Богородице.

Литија је формирана испред храма Рођења Пресвете Богородице и кретала се до Храма Светог Саве, гдје је служен молебан за престанак страдања и патње СПЦ и вјерног народа у Црној Гори.

Владика Сергије у изјави новинарима је нагласио да на овај начин дају подршку свим православним Србима у Црној Гори и Цркви која је тамо тренутно на распећу.

- Пратимо шта се дешава у Црној Гори са жаљењем, али и са радошћу, зато што видимо како се пробудио српски народ и тамо и у другим крајевима - рекао је владика Сергије.

Он је изразио наду да ће Бог услишити молитве оних који се моле искрено, као и свих светих.

- Молимо се да Господ умири страсти овдашњих власти тамо и да се, ако Бог да, тај закон повуче. Нека вечерас буде благословено сабрање и желим свима да честитам празник Рођења Христовог - истакао је владика Сергије.

Учесник литије Коста Бијелић, који је нагласио да је поријеклом из Црне Горе, рекао је да је дошао да од срца подржи народ и српску Цркву, јер је то дужност и обавеза народа.