latinica  ћирилица
11/01/2020 |  19:53 ⇒ 20:12 | Аутор: РТРС

И. Илиџа: Молебан за спас светиња СПЦ у Црној Гори (ФОТО)

Молебан за спас светиња Српске православне цркве у Црној Гори вечерас је служен и у храму Светог Василија Острошког на Вељинама у Источној Илиџи.

Сабрани у заједничкој молитви у храму који носи име великог светитеља Василија Острошког вјерујући народ Источног Сарајева у огромном броју изразио је своју подршку православним вјерницима у Црној Гори.

И бићемо и молићемо се из дана у дан да мимоиђе ова недаћа цјелокупни српски род, јер Бог нас не гледа по боји коже, да ли смо робови или слободњаци, већ по томе каква дјела чинимо, поручено је вечерас из Источног Сарајева.

Старјешина Храма Светог Василија Острошког протојереј Милорад Вујић рекао је да су се окупили да би пружили подршку вјерницима у Црној Гори у борби да сачувају православне светиње које црногорска власт покушава да отме од Српске православне цркве .

Фото: СРНА

- Из дана у дан молићемо се да недаће заобиђу наш народ у Црној Гори. Сви смо окупљени у СПЦ заједно са онима којима су угрожене светиње, било гдје да се налазе - рекао је свештеник Вујић.

Подршку вјерном народу Црне Горе и Српској православној цркви у борби за своја права грађани Источног Сарајева исказали су и литијом која је прошла градским улицама.