latinica  ћирилица
11/01/2020 |  19:58 ⇒ 20:33 | Аутор: sputniknews.com

Рукометаши Србије поражени од Црне Горе

Рукометаши Србије поражени су од селекције Црне Горе са 22:21 у другој утакмици групе А на Европском првенству. Овим поразом рукометаши Србије су остали без шанси за пласман у наредну фазу такмичења, а преостаје им још један дуел са селекцијом Хрватске.
Репрезентација Србије у рукомету (фото:рсс) -
Репрезентација Србије у рукомету (фото:рсс)

Дуел селекција Србије и Црне Горе обиловао је драматичним обртима и неизвесношћу до самог краја.

Од самог почетка меча развила се жестока борба и одлична игра одбране на обје стране, а рукометаши Црне Горе ипак успијевају да реализују неколико напада за предност од 4:1.

Репрезентативци Србије чак четири пута не успијевају да постигну гол са играчем више, а Црногорци одржавају предност до самог финиша првог полувремена. Тада долази до првог изједначења, а Црногорци успјевају да постигну погодак 15 секунди пре одласка на паузу, за 11:10 у првом полувремену, преноси РТС.

Српски рукометаши су знатно самоувјереније ушли у друго полувријеме и већ на самом старту дошли до изједначења, а потом и резултатског преокрета и предности. Али у наставку је меч обиловао изједначењима и смјењивањем предности, све до самог финиша меча, када рукометаши Црне Горе долазе до одлучујуће предности и коначне побједе.

Овим, другим поразом на првенству, рукометаши Србије остали су без шанси за пласман у наредну фазу такмичења, без обзира на резултат посљедње утакмице у групи.

У наредну фазу иду по двије најбоље екипе из сваке групе, па ће посљедњи дуел бити пресудан за рукометаше Србије.

У посљедњој утакмици групне фазе рукометаши Србије се у понедјељак од 20 часова и 30 минута састају са Хрватском.