latinica  ћирилица
11/01/2020 |  20:09 | Аутор: Агенције

Рукометаши Црне Горе вечерас исписали још једну срамну страницу

Рукометаши Црне Горе вечерас су исписали још једну срамну страницу у историји ове некада поносне државе. У мечу са Србијом, истрачали су на паркет у зеленим дресовим, промовишући тако усташку идеологију ткз. комитског покрета.
Рукометаши Црне Горе   (Фото:PrtScr/borba.me) -
Рукометаши Црне Горе (Фото:PrtScr/borba.me)

Зелена боја представља сјећање на зеленашки Комитски покрет из 1918. године, који је служио италијанским окупаторима, који је на челу са генералом Крстом Поповићем, Божићном побуном, по налогу ментора и финасијера из Италије устао против легитимне одлуке Подгоричке скупштине да Црна Гора и Србија живе у заједници.

Наравно, држава је прећутала овај фашизам, као и многи други "борци" у неовисном Монтенегру. Ћуте и "борци" за људска права и слободе.

Портал vijesti.me подсјећа да такозвани зеленашки (комитски) покрет власти у Црној Гори годинама покушавају да представе као тобожње борце против наводне "српске окупације" из 1918. године, па ова конотација у мечу против Србије има нарочито провокативан карактер.

То је нарочито изражено у посљедње вријеме, када су односи Београда и Подгорице у силазној путањи, након одлуке црногорског режима да усвоји спорни Закон о слободи вјероисповјести, којим се планира отимачина имовине Српске православне цркве у Црној Гори.

Извор:

Vijesti.me