latinica  ћирилица
12/01/2020 |  08:24 | Аутор: Index.hr

Познат идентитет троструког убице из Сплита

У Сплиту је у суботу усред дана дошло до троструког убиства.
Филип Завадлав (фото: Index.hr) -
Филип Завадлав (фото: Index.hr)

У самом центру Сплита, у Улици Шперун и у Рамиловићевој улици, дошло је до пуцњаве из аутоматског оружја. Два су мушкарца умрла на лицу мјеста, а трећи је умро нешто касније у болници.

Убијени су Марино Паић, Марин Бобан и Јурица Торлак.

Паић и Бобан преминули су на лицу мјеста, док је Торлак преминуо навече у болници. Паић и Торлак су познати полицији од раније, пише Index.hr.

За њихово убиство осумњичен је Филип Завадлав, који је иначе морнар. Завадлав је наводно убио тројицу мушкараца јер су му малтретирали брата. У свом походу користио је калашњиков.

Према неким информацијама, мотив напада би могла бити освета. Наиме, како сазнаје Индекс, Завадлав, односно његова ужа породица, од раније су имали проблема с некима од убијених. Наводно се ради о дуговима и дроги. То је породица убице, конкретно једног од његове браће, довело у сукоб с јуче убијенима. Они су наводно долазили у кућу породице убице и пријетили. У томе се можда може наћи разлог овог троструког убиства. Наводно је Завадлав имао у плану убити још неке особе које је тражио, али их није пронашао.

Неслужбено се сазнаје да се ради о породици која је живјела у прилично тешким условима, а младић који је починио троструко убиство посљедњих је година био на броду.

Један од тројице убијених, Јурица Торлак, имао је 38 година. Када је имао 22 године, 2004., оптужен је да је изазвао саобраћајну незгоду у којој је смртно страдала осмогодишња дјевојчица.