latinica  ћирилица
12/01/2020 |  19:33 ⇒ 13/01/2020 | 08:15 | Аутор: РТРС

У Брчком служен молебан за светиње у Црној Гори

Молебан за спас српских светиња у Црној Гори служен је у и Брчком.

Претјесна је била црква Успенија пресвете Богородице у Брчком и њено двориште за вјерујући народ, који је присуствовао молебану за спас светиња Српске православне цркве у Црној Гори. Поручују да је право на исповиједање вјере и на неповредивост имовине цивилизацијска тековина.

- Дошли смо да им покажемо да смо и ми против диктаторске власти у Црној Гори, јер то што они раде, то је врста лудила. Ударити на Цркву, ударити на Бога, али ми ћемо из Брчког поручити, опрости им Боже не знају шта раде - рекао је Слободан Симић из  Лончара.

Добринка Радовановић из Брчког додала је да вјерује у Бога да ће имати милости да  опрости гријехе, и да уз молитву побиједе, да Православна црква опстане, као што је увијек од вијекова.

Свештеници су окупљеном народу поручили да је српском народу у Црној Гори и њеним вјерницима неопходна помоћ. Надају се да до примјене спорног закона неће доћи.

- За спасење светиња у Црној Гори и за спасење тог народа који стоји на бранику своје вјере православне, и брани светиње, брани своју светињу, како тај Закон о слободи вјероисповијести не би заживио - рекао је Небојша Драшкић протојереј ставрофор из Брчког.

Намјесништво Српске православне цркве, поручује да ће молебана у Брчком бити, све док не престане хајка на Србе и Српску цркву у Црној Гори.