latinica  ћирилица
12/01/2020 |  20:17 ⇒ 13/01/2020 | 08:08 | Аутор: РТРС

Брачни пар Станишић - поносни родитељи дуплих близанаца

Да материјална ситуација није препрека за потомство, доказује управо једна породица из Бијељине. Слађана и Драган Станишић поносни су родитељи дуплих близанаца. Иако је разлика у годинама између њих мала, а карактери потпуно различити – у овој породици влада слога и љубав.

Јелена, Константин, Магдалена и Урош - они су потомство брачног пара Станишић. Седам година нису имали дјеце, а онда су вантјелесном оплодњом добили близанце. Нису размишљали о даљем ширењу породице, међутим након непуне двије године десило се чудо - сазнали су да ће рода поново слетјети у њихов дом и да ће добити још једног дјечака и дјевојчицу .

- Били смо баш у шоку, али неком позитивном шоку. На почетку нам је био шок али смо временом схватили да неће бит проблема и стварно никаквих проблема није било - рекао је отац малишана Драган Станишић.

Мајка Слађана додала је да најбитнија била организација.

- Знала се сатница кад је храна, купање, излазак у шетњу, да можемо да се испланирамо да би могли све стићи - навела је Слађана.

Смијех и граја сложне четворке у празничне дане даје посебну чар у дому Станишића.

- За Божић нпр. за празник кад сједнеш за сто пуна кућа, пуно срце када видите да нас има. То је најљепше - навео је отац Драган.

Драган је са старијим близанцима осам мјесеци користио и породиљско боловање. Обоје су потпуно посвећени одгоју и васпитању дјеце, па од самог почетка кућне послове не дијеле на мушке и женске.

- Правим ручак, перем веш, пеглам, ако треба и супруга исто тако помаже. Поправи шта треба кад мене нема. Једноставно у таквој смо ситуацији да не можеш да бираш, него морамо да се потрудимо да их одгојимо онако како треба и да им приуштимо све што им треба - додао је Драган.

Иако живе од једне плате никоме ништа не мањка, јер кућа одише љубављу и душа им је пуна.

- Коцкице се саме сложе. Битно је на почетку, а касније се све уклоп. Вјероватно што се све испланира. Не можемо да претјерујемо ни у чему, а за све има за све понешто и сви су срећни и задовољни - навела је мајка Слађана.

Отац Драган додаје да је разлика између хранити и одгајати једно и четворо дијеце.

- Није финансијски много велика. Више је одговорност велика и обавеза много већа него кад је једно. Бојим се да неки људи бјеже од обавезе и одговорности - сматра Драган.

Дјецу уче основним животним вриједностима -заједништву и љубави према породици. Кажу, какве су ти мисли такав ти је живот, а Станишићи размишљају позитивно и уживају у чаролији . Четири осмијеха ''зачине'' им сваки дан и буде сваки пут изнова дијете у њима – шта више пожељети?