latinica  ћирилица
13/01/2020 |  09:57 ⇒ 09:59 | Аутор: srpskainfo.com

Потврђена оптужница за убиство Славише Крунића, суђење почиње у фебруару

Посебно одјељење Окружног суда у Бањалуци потврдило је оптужницу Републичког јавног тужилаштва у случају бруталног убиства бањалучког бизнисмена Славише Крунића и његовог тјелохранитеља Жарка Павловића.
Гламочани - мјесто убиства Славише Крунића - Фото: РТРС
Гламочани - мјесто убиства Славише КрунићаФото: РТРС

Оптужница је подигнута против Бенедија Ђукановића, Емилија Балде и Родољуба Гајића који би се о кривици требали изјаснити 30. јануара, чиме ће почети суђење вијека.

Оптужница Ђукановића и Балду терети да су у времену од почетка 2019. године до 22. априла 2019. године када је убиство почињено, на подручју општине Лакташи, заједно са, сада покојним Жељком Ковачевићем, по претходном договору организовали и у вечерњим часовима, убили Славишу Крунића у близини његове породичне куће у Гламочанима.

Убиству је претходила сачекуша на локалном путу који води до Крунићеве куће.

Оптужени су сачекали возило у којем је био Крунић и у тренутку смањења брзине кретања возила отворили су рафалну паљбу из аутоматског оружја и нанијели тешке повреде опасне по живот Славиши Крунићу и његовом обезбјеђењу, од којих су Крунић и Павловић преминули, док је други радник обезбјеђења тешко рањен.

- Оптужница Родољуба Гајића, запосленог у Сектор секјурити д.о.о. и ангажованог на пословима личног обезбјеђења супруге и дјеце оштећеног Крунића, терети за помагање у овом кривичном дјелу. Истрагом је утврђено да је Родољуб Гајић информације које су му биле познате и доступне, а тичу се кретања и навика оштећеног Крунића, у више наврата, путем телефона или у непосредним контактима саопштавао Ковачевић Жељку, знајући да ће исти убити Славишу Крунића, а који му је за пружене информације обећао опростити новчани дуг којег је Гајић имао према Ковачевићу - саопштено је раније из Републичког јавног тужилаштва.

Оптужени се налазе у притвору, а оптужницом је предложено да се истима притвор продужи до окончања главног претреса.