latinica  ћирилица
13/01/2020 |  11:43 ⇒ 12:42 | Аутор: РТРС

Билборди подршке бањалучким спортистима

На више локација у Бањалуци ових дана постављени су билборди са фотографијама најуспјешнијих бањалучких спортиста и натписом "Они су будућност нашег спорта".
Спортисти Републике Српске - Фото: РТРС
Спортисти Републике СрпскеФото: РТРС

Билборде је поставила Градска управа, као симболичан гест подршке успјешнијим спортистима, међу којим је највише оних из реда јунионрских селекција у разним спортовима.

- Ових дана, сви ти спортисти, њих 15, добили су градске стипендије, које се по први пут додјељују на основу остварених спортских успјеха у прошлој години. Поред материјалног, жељели смо да нашим нашим перспективним спортистима пружимо и моралну подршку, свјесни колико је труда и залагања било потребно да би остварили овај успјех - истакли су у Градској управи.

Ове године, право на нове, градске стипендије остварило је 15 спортиста, пливачи Никола Бјелајац и Михајло Чепркало, каратисткиња Ања Лолић, атлетичар Јован Росић, кошаркашица Милица Праштало, кајакаш Душан Мачкић, каратиста Павле Дујаковић, пливач Марко Ковачић, каратиста Сергеј Вучић, тенисерка Сара Микача, стонотенисер Владимир Пандуревић, атлетичарка Александра Рољић, шахисти Маша и Бојан Максимовић и џудиста Бранко Тадић.