latinica  ћирилица
13/01/2020 |  15:36 ⇒ 18:05 | Аутор: РТРС

Новогодишњи пакетићи за дјецу у Зворнику

Поводом божићних и новогодишњих празника, Борачка организација Зворник подијелила је пакетиће за 187 дјеце из борачких категорија и на овај начин им пожељела срећну и успјешну 2020. годину.

Новој години радују се сви, а малишани највише. Ни дјеца у Зворнику нису изузетак. Уочи православне Нове године уживали су у дружењу са Дједа Мразом, а посебно их је обрадовало што су добили новогодишње пакетиће.

- Радујем се овом пакетићу пошто је то чар Нове године и треба сва дјеца да добију пакетиће јер то њима много значи - рекла је Кристина Јасиковац.

- Драго ми је што сам добила пакетић јер волим Нову годину, празнике и нека су сретни свима - рекла је Милица Крунић.

Честитајући дјеци божићне и новогодишње празнике, и Дан Републике, предсједник Борачке организације Зворник Лазар Ристић поручио је да је ово мали знак пажње према саборцима и њиховим потомцима.

- Циљ је да ми очувамо традицију, да ми за српску Нову годину сваке године дијелимо пакете. Драго нам је што тога и даље има, што су људи заинтересовани. Настојимо да им на некин начин ову српску Нову годину увеличамо колико-толико - поручио је Ристић.

Представници Борачке организације истакли су да је видљив одређен напредак када је ријеч о положају бораца у Зворнику, али да се морају учинити додатни напори како би што већи број њих добио запослење. Пакетиће за дјецу обезбиједили су локални спонзори, Борачка организација и Градска управа.