latinica  ћирилица
13/01/2020 |  15:43 | Аутор: СРНА

Недопустиво хапшење главних уредника портала у Црној Гори

Удружење новинара Републике Српске оцијенило је да је недопустиво хапшење главних уредника портала "ИН4С" Гојка Раичевића и "Борбе" Дражена Живковића у Црној Гори.
Удружење новинара Републике Српске -
Удружење новинара Републике Српске

Из Удружења новинара Српске су поручили да је посебно забрињавајуће што је овај чин услиједио само неколико дана након хапшења главне и одговорне уреднице портала "ФОС медија" Анђеле Ђикановић.

"Подржавамо борбу против објављивања лажних вијести и ширења панике, за шта су наше колеге оптужене, али мјеру коју су против њих примијениле институције Црне Горе сматрамо непримјереном и класичним ударом на слободу медија", саопштено је из Удружења новинара Српске.

У овом удружењу су навели да ће са посебном пажњом пратити наставак процеса против колега у Црној Гори и при томе им на располагање ставити све своје ресурсе.

Подгоричка полиција ухапсила је синоћ Живковића /39/ и Раичевића /56/ због сумње да су извршили кривично дјело изазивање панике и нереда. Они су данас пуштени да се бране са слободе након што су саслушани у Основном државном тужилаштву у Подгорици.

У полицији наводе да су Живковић и Раичевић изазвали панику у јавности објављивањем "лажних вијести у вези са догађајем у Вили Горица у Подгорици, без претходне провјере информације".

Црногорска Управа полиције саопштила је синоћ да нису тачне информације да је јуче у Вили Горица у Подгорици одјекнула експлозија и да безбједносне службе сумњају на покушај диверзије.