latinica  ћирилица
13/01/2020 |  16:05 ⇒ 16:41 | Аутор: СРНА

Арлов: Додик ће помоћи удружење "Подржи ме" са 100.000 КМ

У Звечану је одржана трећа Хуманитарна академија с циљем прикупљања средстава за завршетак изградње и опремање Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици, намијењеног дјеци са посебним потребама и њиховим родитељима.
Хуманитарна академија у Звечану - Фото: СРНА
Хуманитарна академија у ЗвечануФото: СРНА

Академији су присуствовали и представници српских институција, а дјеца са посебним потребама извела су пригодан програм.

Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов, који борави у тродневној посјети Космету, рекао је да је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик недавно обећао да ће уплатити личних 100.000 КМ као помоћ Удружењу родитеља са дјецом са посебним потребама "Подржи ме" из Косовске Митровице.

Према његовим ријечима, Додик тако постаје највећи донатор градње и опремања Дневног центра.

Он је пренио поздраве Додика Србима на Космету са жељом да опстану на својим огњиштима и поруку ће у њему имати подршку.

Арлов је захвалио свим људима добре воље, институцијама и организацијама из Републике Српске за несебичну помоћ Србима на Косову и Метохији, а посебно дјеци.

- У Републици Српској се у хуманитарну акцију укључило више од 41.000 ученика и наставника, институције и појединци и прикупљено је око 100 000 евра - рекао је Арлов.

Он је позивао бизнисмене и људе добре воље из централне Србије да се, попут Радоша Петровића, власника приватне грађевинске фирме из Косовске Митровице, који је донирао 43.000 евра, укључе у хуманитарну акцију, како би до августа Дневни центар био опремљен и предат на коришћење Удружењу "Подржи ме".

Предсједник удружења "Подржи ме" Ивана Ракић рекла је да би без помоћи становника и институција из Републике Српске дјеца са посебним потребама са Косова и Метохије и даље била грађани другог реда.

- Изградњом и опремањем Дневног центра, наша деца ће имати свој други дом, место где ће се окупљати и где ће се уз помоћ родитеља и стручних лица социјализовати - додала је она.

Предсједник привременог органа општине Зубин Поток Срђан Вуловић је у име 24 дјеце са посебним потребама из скоро чисто српске општине захвалио сународницима из Републике Српске, наглашавајући да се помало стиди јер је тек прије годину дана сазнао да на подручју његове локалне заједнице живи толики број дјеце са посебним потребама.