latinica  ћирилица
13/01/2020 |  17:32 ⇒ 18:01 | Аутор: СРНА

Вукосављевић: Кустендорф - велики догађај за српску културну сцену

Министар културе Србије Владан Вукосављевић истакао је да је Међународни филмски и музички фестивал Кустендорф један од најзначајнијих културних догађаја током цијеле године и представља велики догађај за српску културну сцену.
Владан Вукосављевић са Емиром Кустурицом - Фото: СРНА
Владан Вукосављевић са Емиром КустурицомФото: СРНА

Вукосављевић је изјавио новинарима на Мећавнику, гдје ће вечерас свечано бити отворен 13. фестивал "Кустендорф", да овај кутурни догађај окупља младе људе из цијелог свијета и нека је врста филмске и умјетничке олимпијаде.

- Овдје се окупљају млади људи који се исказују својим талентом, даром, врлином и подвигом на пољу седме умјетности и нека је врста и филмских уједињених нација јер овде долазе млади и талентовани аутори са свих мердијана - нагласио је Вукосављевић.

Он је рекао да је "овај фестивал прилика за младе ауторе из Србије да се одмере, упореде и остваре контакте са младим талентима из света, као и да размене филмску испирацију и утиске".

- Вјерујем да ће и овај фестивал, као и претходних 12, да охрабри младе ауторе да наставе да раде и да њихова дјела постану позната у културним круговима - додао је Вукосављевић, нагласивши да Министарство културе са великим задовољством помаже и подржава Кустендорф.

Међународни филмски и музички фестивал Кустендорф, чији је оснивач и умјетнички директор прослављени режисер Емир Кустурица, биће вечерас свечано отворен у Дрвенграду на Мећавнику.

Овогодишњи 13. Кустендорф свечано ће бити отворен у 19.00 часова у биоскопу "Проклета авлија", након чега ће бити приказан филм "Невидљиви живот" аутора Карима Ајнуза.

У поноћ за дочек православне Нове године наступиће руска група "Хетерс".

Фестивал, који ће трајати до суботе, 18. јануара, традиционално ће и ове године окупити младе филмске ствараоце и великане свјетског ауторског филма.