latinica  ћирилица
13/01/2020 |  18:38 ⇒ 19:10 | Аутор: РТС

Готов састанак на двору: Ево шта је краљица одлучила у вези Меган и Харија

Питање будућих дужности принца Харија и његове супруге је комплексна ситуација за рјешавање и мора још да се ради на томе, оцијенила је Елизабета Друга након састанка у Лондону.
Принц Хари и Меган Маркл - Фото: Getty Images
Принц Хари и Меган МарклФото: Getty Images

Британска краљица затражила је да коначна одлука буде донесена током наредних дана, али је дозволила војводи и војвоткињи од Сасекса већи степен независности од краљевске породице.

Од почетка Мегзита јавност нестрпљењем очекује разрјешење ситуације, то јест јаснију слику о даљим краљевским обавезама и дужностима принца Харија и његове супруге Меган.

Састанак одржан у Лондону није донео комплетно рјешење сложене ситуације у којој се нашла краљевска породица након што су принц Хари и Меган објавили да одступају од свих краљевских дужности, јавља Ројтерс.

- Ово је комплексна ситуација за рјешавање и мора још да се ради на томе, али сам затражила да коначне одлуке буду донесене током наредних дана - наводи се у саопштењу краљице Елизабете Друге.

Бака је унуку Харију и његовој супрузи Меган дозволила већи степен независности од краљевске породице.

- Моја породица и ја у потпуности подржавамо жељу коју Хари и Меган имају да као млада породица уреде живот другачије - наводи се у саопштењу 93-годишње краљице.

Елизабета Друга истиче да иако би породица вољела да војвода и војвоткиња од Сасекса остану у пуном обиму ангажовани на краљевским дужностима, поштује и разумије њихову жељу да воде независнији живот него што је то био случај до сада.

Током периода транзиције који је краљица најавила, пар ће проводити вријеме и у Великој Британији и Канади, а додатним договорима биће јасније дефинисано учешће у краљевским дужностима и принца Харија и његове супруге.