latinica  ћирилица
13/01/2020 |  19:50 ⇒ 20:07 | Аутор: РТРС

Породици Шкопић из Кнежева потребна помоћ (ФОТО)

Велика несрећа задесила је вишечлану породицу Шкопић из Имљана код Кнежева, чија је кућа недавно у потпуности уништена у пожару. Сада им је потревбна помоћ добрих људи како би обновили кућу, јер како кажу, то сами не могу.

Све што су имали и све што су стварали нестало је у неколико минута. Без крова над главом остали су Драго и Божана Шкопић и њихово двоје дјеце. Са њима у кући су живјели и Драгина два брата који су инвалиди. Пожар су изазвале дотрајале инсталације.

- Примјетили смо дим око сијалица. Кад сам изашао напоље, видио сам да гори кабл са стуба. Затим је почео да гори кров. То је било неколико минута и морало се бјежати - испричао је Драго Шкопић.

Из куће нису успјели ништа да изнесу. Само су, кажу, гледали како да спасу живу главу. У тренутку пожара са њима је био Драгин брат који је непокретан.

- Само смо њега изнијели из куће да не дође до трагедије. Све остало што смо имали, изгубили смо. Цмјештени смо код једног рођака. То је привремено, још не знамо колико ће нам допустити да будемо код њега. Негдје смо морали да дјеци наложимо ватру - рекла је Божана Шкопић.

Срећом, нико није повријеђен, али је њиховој породици сада потребна помоћ. Сами, кажу, кућу не могу да обнове. Сви људи добре воље који желе да помогну, донације за обнову могу да уплате на жиро рачун на име Александар Шкопић.

Помоћ за породицу Шкопић