latinica  ћирилица
13/01/2020 |  20:24 ⇒ 20:48 | Аутор: СРНА

Нешић: Подржати Божовића, у супротном се шаље лоша порука

Вршилац дужности предсједника ДНС-а Ненад Нешић каже да треба подржати Млађена Божовића, којег је ова странка предложила за министра за људска права и избјеглице БиХ, јер испуњава све услове да буде именован у Савјет министара, те да се у супротном шаље лоша порука.
Ненад Нешић (фото: facebook.com/nenadnesic.dns) -
Ненад Нешић (фото: facebook.com/nenadnesic.dns)

- Колико је мени познато све странке које учествују на нивоу БиХ су рекле да је за њих прихватљив сваки кандидат који прође безбједносне и провјере ЦИК-а. Божовић је прошао обје провјере и то је јасно речено. Ми смо добили акте да испуњава све услове да буде именован у Савјет министара - рекао је Нешић након најаве СДА да ће озбиљно разматрати именовање Божовића.

Нешић поручује да би била веома лоша порука да неко некоме одређује ко може бити министар, а ко не.

- Ако је неко испунио услове, онда треба подржати тог човјека. У супротном, може се десити да се и нама неко не свиђа како се зове, коју боју косе или очију има - рекао је Нешић за портал Кликс, након што су из СДА данас поручили да није испоштован договор СДА и СНСД-а о томе да нестраначки кандидат буде предложен за ову министарску функцију.

Он наглашава да није сагласан са тим да је договор прекршен и истиче да Божовић јесте нестраначки кадар.

- Он /Божовић/ није члан ДНС-а, нити је икада био. Нека било ко нађе доказ да је члан, ми ћемо га одмах повући. Божовић је испунио тај основни услов да је нестраначка личност и да је из реда осталих - истиче Нешић.

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ у четвртак, 16. јануара, требало би да одлучи да ли ће Млађен Божовић из ДНС-а бити именован за министра за људска права и избјеглице у Савјету министара.

Комисија Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ за припрему избора Савјета министара почетком јануара није подржала Божовићево именовање за министра, али ова одлука није обавезујућа за Представнички дом.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упозорио је да би поновно оспоравање Божовићевог избора значило нову кризу у БиХ.